OVER ONS

 

Klinkermeubel / Houtwerken / Luntersezagerij

Waar Passie voor Hout Leidt tot Tijdloze Creaties

In het mooie plaatsje Lunteren bevindt zich een bijzondere plek waar hout tot leven komt. Dit is het verhaal van het ontstaan van "Houtwerken," een bedrijf dat niet alleen meubels en kunstwerken creëert, maar een passie voor hout koestert en ambacht tot leven wekt.

 

De Timmerman van Toen Het verhaal van Houtwerken begint in een vervlogen tijd, rond het jaar 1925, in het idyllische tolhuisje in Lunteren. Hier woonde en werkte Anton van de Weetering, een lokale timmerman wiens vakmanschap legendarisch was. Anton was de man die de gemeenschap voorzag van prachtige hooibergen, korenschuren en nog veel meer. Zijn liefde voor hout en zijn ambacht waren duidelijk zichtbaar in zijn werk.

 

De Geboorte van Meubelmakerij Circa 1980 brak een nieuw tijdperk aan voor houtbewerking in de omgeving, met de opkomst van Piet Klinker. Piet was niet alleen een meubelmaker in de lokale gemeenschap, maar zijn talent reikte verder dan de dorpsgrenzen. Hij begon zich te specialiseren in op maat gemaakte keukens en meubels die bekend werden om hun kwaliteit en vakmanschap. Piet ging zelfs zo ver dat hij hout uit Frankrijk importeerde vanwege de unieke eigenschappen en warme kleuren.

 

De Passie Voor Hout Groeit Rond 1990 nam Piet's zoon, Fred Klinker, het stokje over. Fred was net zo gepassioneerd als zijn vader, maar zijn liefde voor massief hout groeide met de jaren. Hij begon met het creëren van prachtige tafels en meubels op maat in diverse houtsoorten. Het was alsof hij de ziel van het hout kon begrijpen en tot leven kon brengen. Het was ook in deze periode dat Fred zijn eigen houtzagerij oprichtte, waar hij de volledige reis van boom tot eindproduct kon beheersen.

 

Een Nieuwe Generatie Fred's passie voor hout werd doorgegeven aan de volgende generatie. Zijn twee zoons, Michel en Anthony Klinker, groeiden op te midden van de geuren van vers gezaagd hout en de geluiden van bewerkingsmachines. Van jongs af aan leerden ze de geheimen van houtbewerking van hun vader en grootvader. Ze ontdekten hun eigen passie voor hout en de unieke mogelijkheden die het bood.

 

Het Ontstaan van Houtwerken Het was in deze sfeer van liefde voor hout en ambacht dat Houtwerken ontstond. Fred's oudste zoon, Michel, raakte geïnspireerd om een nieuwe richting in te slaan. Hij kocht een CNC-machine en richtte Houtwerken op. Het was een bedrijf dat de rijke geschiedenis van ambachtelijke houtbewerking combineerde met moderne technologie. Michel begon met het creëren van unieke stukken die de schoonheid van hout tot leven brachten.

 

Epiloog: De Passie Gaat Voort Vandaag de dag blijft Houtwerken gedreven door dezelfde passie die begon in de werkplaats van Anton van de Weetering, doorging met Piet Klinker en tot bloei kwam in het vakmanschap van Fred, Michel en Anthony Klinker. Het is een bedrijf dat hout eert, ambacht hoog in het vaandel heeft staan en een erfenis doorgeeft van generatie op generatie.

Houtwerken: waar ambacht en passie voor hout samenkomen om tijdloze creaties te creëren, van boom tot eindproduct.

 

 

 

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen?

1. kijk in uw ongewenste e-mail om te controleren? 

2. Wil je alsjeblieft controleren of je het juiste e-mailadres hebt toegevoegd aan je account? Log hiervoor in op je account, check dit en pas eventueel het e-mailadres aan. 

Heb je na deze twee tips, nog niet ontdekt waarom je geen bevestiging van je bestelling hebt ontvangen? Wil je dan contact met ons opnemen. via info@houtwerken.com? Dan sturen wij je opnieuw een bevestiging van je bestelling toe.

Wat zijn de gemiddelde levertijden?

Na de bestelde assortiment moet u rekening houden met 2 tot 8 werkdagen in Nederland en België in Europa kan de levertijd afwijken. Zodra we de kans hebben, verzenden wij uw bestelling uiteraard eerder. De kans is dus redelijk groot dat deze sneller wordt geleverd.

Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag?

Stel je vraag aan ons via: info@houtwerken.com of bel naar 0682533886